در زبان برنامه نویسی php رشته یعنی دنباله ای از کاراکترها که پشت سرهم قرار میگیرند تا یک عبارت یا جمله را بسازند برای مثال عبارت : "PHP supports string operations".
در زیر چند مثال برای ساختن رشته های صحیح آورده ایم :
$string_1 = "This is a string in double quotes";
$string_2 = "This is a somewhat longer, singly quoted string";
$string_39 = "This string has thirty-nine characters";
$string_0 = ""; // a string with zero characters
نکته : در رشته های زبان php ، هر چیزی که داخل تک کوتیشین یا ' قرار بگیرد به همان شکل در نظر گرفته و نمایش داده میشود ولی در رشته هایی که داخل جفت کوتیشین یا " قرار میگیرند اگر یک متغیری که با $ شروع میشود استفاده شود بجای اینکه خود نام متغیر در نظر گرفته شود مقدار آن در رشته قرار میگیرد .
به مثال زیر دقت کنید :
<?php
$variable = "name";
$literally = 'My $variable will not print!\\n';
print($literally);
print "<br />";
$literally = "My $variable will print!\\n";
print($literally);
?>
خروجی :
My $variable will not print!\n
My name will print!\n
بصورت پیشفرض هیچ محدودیتی حافظه ای برای متغیرهای رشته ای در نظر گرفته نشده است و شما در چهارچوب سیستمی که استفاده میکنید از نظر حافظه میتوانید متغیر رشته ای نامحدود ایجاد کنید .
دو نکته ی زیر در مورد رشته هایی که درون "" تعریف میشوند در نظر داشته باشید :
کاراکترهای ویژه که باید بعد از بک اسلش نوشته شوند تا تاثیر خود را بگدارند طبق لیست زیر است :
برای یادگیری رشته ها در زبان برنامه نویسی php بصورت ویدیویی و فارسی توسط استاد نیکزاد به دوره ی آموزش کامل برنامه نویسی php مراجعه کنید.
در زبان برنامه نویسی پی اچ پی برای ترکیب کردن دو رشته جدا از هم از علامت . استفاده میشود . هر چند با علامت ویرگول هم اینکار انجام میگیرد ولی شیوه ی مرسومی نیست .
مثال :
<?php
$string1="Hello World";
$string2="1234";
echo $string1 . " " . $string2;
?>
نتیجه :
Hello World 1234
در مثال بالا اگر توجه کرده باشید ما از . دوبارا ستفاده کردیم و دلیلش هم این است که ما در حقیقت سه رشته را مخلوط کردیم و رشته میانی یک فاصله ی ساده است که بین دو متغیر string1 و string2 قرار گرفته است
برای راه اندازی انواع پروژه های بزرگ در زبان برنامه نویسی php از الگوی mvc استفاده میشود و شما بهتر است بعد از یادگیری کامل php به آموزش php mvc بپردازید.
برای اینکه طول یک رشته را بفهمیم از تابع strlen() استفاده میکنیم .
مثال :
<?php
echo strlen("Hello world!");
?>
خروجی :
12
این تابع زمانی استفاده میشود که به هردلیلی نیاز به تعداد کاراکترهای درون یک رشته داشته باشید و یک عدد صحیح برای ما برمیگرداند که در مثال بالا خروجی 12 یعنی 12 عدد کاراکتر داخل رشته ی ما وجود دارد .
خبر خوب : یک دوره ی آموزش پروژه محور ساخته شده است که بصورت ویدیویی یک سیستم هتلداری را با php mvc آموزش میدهد . در این دوره یک فریمورک کوچک برای php ساخته میشود و سپس با همان فریمورک یک سیستم هتلداری با php mvc پیاده سازی میشود.
تابع strpos برای جستجوی یک کاراکتر یا رشته درون یک رشته استفاده میشود . اگر نتیجه ی جستجو یک عبارت مشابهی را پیدا کرد این تابع پوزیشین یا موقعیت قرار گیری اولین کاراکتر عبارت پیدا شده را برمیگرداند واگر چیزی پیدا نشد مقدار FALSE خروجی این تابع خواهد بود .
مثال : در مثال زیر دنبال عبارت wolrd میگردیم
<?php
echo strpos("Hello world!","world");
?>
و نتیجه ی کد بالا :
6
در مثال اگر در رشته ی hello world! عبارت world را در نظر بگیریم اول اینکه این عبارت درون رشته وجود دارد و بعد اینکه موقعیت اولین حرف یعنی w عدد 6 میباشد .
h : 1
e : 2
l : 3
l : 4
o : 5
w : 6 <====
اتمام درس
محصولات برگزیده مناسب شما
دوره ی آموزش ساخت فریمورک برای پی اچ پی با PHP MVC دوره ی آموزش کامل زبان پی اچ پی ( PHP ) دوره ی پروژه محور ساخت هتلداری با php mvc دوره پروژه محور ساخت فروشگاه بامیلو با لاراول