بهترین لینوکس ها برای دسکتاپ در سال 2020 - بروزرسانی: 2021
دسترسی سریع به مطالب :
- مقدمه
- بهترین توزیع های لینوکس در سال ۲۰۲۰ براساس آسانی
- بهترین توزیع های لینوکس در سال ۲۰۲۰ براساس رضایت بخشی
- بهترین توزیع های لینوکس در سال ۲۰۲۰ براساس چالش برانگیز بودن
- نتیجه گیری - بروزرسانی شده در ۲۰۲۱
بهترین توزیع های لینوکسی در سال ۲۰۲۰ برای استفاده در دسکتاپ
اگر به دنبال یک توزیع خوب برای کامپیوتر خانگی یا لپتاپ شخصی خود هستید این مقاله ی اموزشی را از دست ندهید . توجه کنید که این مقاله توزیع های لینوکسی برای سرور را ساپورت نمیکند و فقط هدف ما کامپیوترهای خانگی و لپتاپ و ... است .
اگر شما لینوکس استفاده میکنید یا اصلا قصد دارید به تازگی به لینوکس مهاجرت کنید ، این مقاله میتواند مسئله ی انتخاب بهترین توزیع را برای شما حل کند و واقعا بهترین توزیع را در سال ۲۰۲۰ انتخاب و استفاده کنید.
خب قبل از هر چیزی باید تعصب را کنار بگذارید ما بهترین توزیع در حالت کلی نداریم ولی با یه سری فاکتورها میشود به یک گزینه ی خوبی مثل اوبونتو یا فدورا رسید ولی خب بازم میگم تعصبی توش نیست اگه امروز احساس کردید با اوبونتو راحت نیستید و فدورا خوبه بدون معتطلی اوبونتو را پاک کنید و فدورا نصب کنید. اگر برنامه نویس هستید و توزیع لینوکسی برای برنامه نویسی میخواهید درباره ی آن هم قبلا مقاله ای نوشتم و توزیع های مختلفی را بررسی کرده ام.
خب برای اینکه بتوانید بهترین توزیع را از بین توزیع های خیلی زیاد لینوکس انتخاب کنید ما سه دسته بندی برای شما حاضر کردیم که هر دسته بندی شامل یک سری توزیع های مناسب است و در بین آن توزیع ها هم بعضی ها از بقیه بهتر هستند که به ترتیب برای شما در ادامه آماده کرده ایم .
سه دسته بندی آسانی ، رضایت بخشی و چالش برانگیز بودن توزیع ها مورد نظر ما بوده که بعد از بررسی های فراوان نتایج زیر برای سال ۲۰۲۰ مناسب استفاده در کامپیوترهای خانگی و لپتاپ ها است .
بررسی بهترین توزیع های لینوکس در سال ۲۰۲۰ از نظر آسانی
این توزیع ها مناسب افرادی است که به تازگی به دنیای لینوکس مهاجرت کردن مخصوصا از ویندوز و مک ، و دوست دارن راحت یاد بگیرند سریع برنامه های مورد نیازشون رو پیدا کنند و کلا دردسری با اوایل کار با لینوکس نداشته باشند .
همچنین به افرادی توصیه میشه که خط فرمان ترمینال را به رابط کاربری یا GUI ترجیح میدن
یا اگر از دسته ی کاربرانی هستید که میخواهید لینوکس را فقط امتحان کنید ببینید چطوریه از اینجا شروع کنید .
1 - Ubuntu
یک سیستم کامل برای دسکتاپ که بصورت رایگان قابل دسترس است و جامعه ی بزرگی از استفاده کنندگان را دارد .
جامعه اوبونتو براساس ایده های مندرج در مانیفست اوبونتو ساخته شده است : این نرم افزار باید به صورت رایگان در دسترس باشد ، که ابزارهای نرم افزاری باید توسط مردم به زبان محلی خود قابل استفاده باشند و مردم باید آزادی شخصی سازی و تغییر نرم افزارهای خود را به هر شکلی که مناسب داشته باشند داشته باشند.
2 - Manjaro
یک سیستم عامل دسکتاپ کاربرپسند مبتنی بر Arch Linux است . از ویژگی های اصلی این توزیع میتوان به مراحل نصب گرافیکی و راحت ، شناسایی خودکار سخت افزار ها ، قابلیت نصب چند کرنل ، اسکریپت های ویژه Bash برای مدیریت درایور کارت گرافیک و تنظیمات گسترده ی دسکتاپی میتوان اشاره کرد .
3 - Linux Mint
یک توزیع بر مبنای توزیع اوبونتو است . هدف آن ارائه تجربیات دیگری از اوبونتو است مثلا افزودن پلاگین های زیاد به مرورگر ، کدک های رسانه ای ، پشتیبانی از پخش دی وی دی ، جاوا و دیگر کامپوننت ها در این توزیع موجود است .
همچنین این توزیع گزینه های تنظیمی زیادی برای دسکتاپ و منوها ، نصب پکیج ها از طریق وب و چندین تنظیمات خاص دیگری در اختیار کاربران دسکتاپ قرار میدهد .
4 − MX Linux
MX Linux از پیکربندی ساده ، پایداری بالا ، پرفرمنس قوی برخوردار است. از محیط دسکتاپی Xfce استفاده میکند و میتوان گفت از نظر سنگینی متوسط است . این توزیع سرمایه ی مشترک antiX و MEPIS است
5 - elementary
elementary OS نام توزیع لینوکس است که بر پایه لینوکس اوبونتو گسترش یافتهاست. این نسخه از لینوکس دارای نرمافزارهای بخصوصی مانند تقویم و ویرایشگر متن که مخصوص این نسخه هستند تشکیل شدهاست.
بررسی بهترین توزیع های لینوکس در سال ۲۰۲۰ از نظر رضایت بخش بودن
سیستم عامل پیشنهادی آواسام : 1 - Fedora
یک سیستم عامل دسکتاپ است که توسط جامعه ی فدورا ساخته شده است و قبلا با نام Fedora core شناخته میشد . این توزیع توسط شرکت Reh hat که توزیع تجاری RedHat را توسعه داده است پشتیبانی میشود . فدورا همچنین یک نسخه ی سفارشی به نام fedora spins دارد که برای بازی ، امنیت ، طراحی ، محاسبات علمی ، روباتیک و ... توسعه داده شده است.
چرخه ی عمر یک نسخه از فدورا معمولا ۱۳ ماه است شاید در ابتدا ترسناک باشد که نسخه های فدورا زود منسوخ میشوند ولی اینطور نیست بلکه فدورا دائما در حال بروزرسانی و بهتر شدن است و این را افرادی که با فدورا کار میکنند درک میکنند .
2 - Debian
مطمئنا مردم نرم افزارهای کاربردی بیشتری را دوست دارند دبیان با ۶۰۰۰۰ بسته ی نرم افزاری آماده که کاملا رایگان هستند در اختیار شماست . دبیان یکی از رایج ترین و قدرت مند ترین توزیع های لینوکس برای استفاده در دسکتاپ و سرور است .
وبگاه دیستروواچ بیان میکند تا سال ۲۰۱۴ حدود ۱۳۸ توزیع جدید لینوکس تولید شده است که همگی برپایه ی دبیان هستند از جمله اوبونتو .
دبیان بعنوان دومین توزیع لینوکس هست که توسط ایان مورداک در تاریخ ۱۹۹۳ ساخته شد .
3 - openSUSE
پروژه توزیع اوپن سوزه سه هدف اصلی را دنبال میکند
- توزیع openSUSE را بعنوان راحت ترین توزیع مورد استفاده برای تمام افراد در اختیار مردم قرار دهد
- با کمک دنیای اوپن سورس بتواند openSUSE را کارآمد ترین توزیع و بهترین توزیع دسکتاپ بکند مخصوصا برای کسانی که برای اولین بار لینوکس را تجربه میکنند
- فرایند توسعه و بسته بندی نرم افزار را راحت تر میکند تا openSUSE بعنوان توزیع منتخب برنامه نویسان و توسعه دهندگان باشد
بررسی بهترین توزیع های لینوکس در سال ۲۰۲۰ از نظر چالش برانگیزی
1 - Arch Linux
این توزیع از pacman برای مدیریت بسته های خود استفاده میکند که به کاربران اجازه میدهد برنامه های جدید را نصب کنند یا برنامه های موجود را بروزرسانی یا حذف کنند .
Arch میتواند از روی یک CD یا از روی ftp نصب شود .
آرچ لینوکس رایگان و اوپن سورس است .
آرچ لینوکس رو جاد وینت ( Judd Vinet ) با الهام گرفتن از CRUX در مارس ۲۰۰۲ شروع کرد .
2 - Slackware
یک سیستم عامل پیشرفته ی لینوکسی که با دو هدف پایداری و سادگی منتشر شده است .
Slackware دارای نرم افزارهای جدید و مدرن با حفظ نرم افزارهای سنتی و دارای سادگی در استفاده در عین حال قوی و انعطاف پذیر است .
در ابتدا که در سال 1991 توسعه یافت و اکنون توسط توسعه دهندگان زیادی گسترش یافته است
این لینوکس یکی از قدیمی ترین توزیع هایی هست که هم اکنون نیز در حال توسعه است .
Gentoo - 3
یک توزیع همه کاره و سریع لینوکس که مناسب توسعه دهندگان و متخصصین شبکه است .
سیستم مدیریت بسته های این توزیع Portage که یک سیستم قوی میباشد .
این توزیع یک توزیع انعطاف پذیر و برمبنای سورس است .
دلیل اینکه جنتو یکی از سریعترین توزیع های لینوکسی است ، این است که پورتیج به کاربر این امکان را میدهد که تقریباً تمام برنامهها را آن طور که میخواهد کامپایل و بنابر نیاز خود آنها را بهینهسازی کنید.
این توزیع برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ منتشرشد .
نتیجه گیری برای انتخاب بهترین لینوکس برای استفاده خانگی
ما در این مقاله ۱۲ توزیع لینوکس در سه دسته بندی مختلف به شما معرفی کردیم که به نظر ما بهترین توزیع های لینوکس برای استفاده ی خانگی بر روی کامپیوترهای شخصی یا لپتاپ مناسب هستند .
هر لینوکس که در بالا مشاهده میکنید مزایا و معایب خاص خود را دارد ولی در نهایت شما هستید که باید یکی را انتخاب کنید .
از آنجایی که ظاهر لینوکس ها تقریبا یکسان شده است و از محیط های دسکتاپی معرف و واحدی مثل Gnome , Unity Desktop , KDE , xfce , LXDE , Cinnamon , Pantheon , MATE Desktop و ... استفاده میکنند برای انتخاب گزینه ی خوب هرگز قول ظاهر یک سیستم عامل را نخورید مثلا وقتی شما فدورا و اوبونتو را با دسکتاپ Gnome بالا بیاورید از نظر گرافیکی و ظاهری محیط دسکتاپ هیچ تفاوتی با هم دیگر ندارند حتی در تنظیمات و ...
چیزی که مهم است و توزیع ها را از یکدیگر جدا میسازد هسته ی آنها میباشد ... اینکه یک توزیع روی هسته ی اصلی لینوکس سوار شده است یا روی یک توزیع دیگر نیز مهم است ...
من به شخصه سالهاست که از اوبونتو استفاده میکردم و با آن راحت بودم ولی یک سالی میشود که از اوبونتو به فدورا مهاجرت کردم . در نسخه ی ۳۱ فدورا من سرعت و کارایی بهتری برای کارهای برنامه نویسی دیدم که در توزیع های دیگر نیست امروز من با فدورا خوشحالم و ممکنه فردا کوچ کنم به توزیع دیگه ای در کل نمیشه گفت چون من فدورا را انتخاب کردم و امروز روی سیستمم نصبه بهترین هست
ولی خب تجربه ی من تا به امروز این رو گفته و همچنین دسکتاپ من ابتدا Gnome بود ولی الان با deepin کار میکنم و عالیه - میتونم بگم فدورا برای برنامه نویسی عالیترین توزیعه
بروزرسانی تیر ۱۳۹۹
این بروزرسانی در تیرماه سال ۱۳۹۹ نوشته میشود و با وجود اینکه توزیع های فراوان لینوکسی را تست کرده ام امروزه از آرچ لینوکس استفاده میکنم بخاطر سرعت بالا و انعطاف پذیری بیشتری که دارد. روی یک سیستم خاصی فدورا بسیار بد جواب داد و خیلی هم سنگین بود ولی آرچ سرعت فوق العاده ای دارد.
بسته های آرچ لینوکس بسیار سریع بروزرسانی میشوند و در کل یک توزیع عالی است حتما امتحان کنید.
بروزرسانی تاریخ مهر ۱۴۰۰
همچنان آرچ لینوکس بعنوان بهترین توزیع برای استفاده روی دسکتاپ و برنامه نویسی است. توزیع های دیگر معمولا باگ ها و مشکلاتی ایجاد میکنند که ممکن است باعث تلف شدن زمان برنامه نویس شوند و دردسرهای جدیدی را درست کنند اما آرچ لینوکس نسبتا پایدار است و بروزرسانی های منظمی دارد. البته بررسی ما از آرچ فقط برای دسکتاپ است، ممکن است برای مدیریت سرور عملکرد خوبی نداشته باشد پس اگر این مقاله را میخوانید منظور ما کلا لینوکس برای دسکتاپ است نه سرور.
اگر علاقه مند به یادگیری و ورود به دنیای لینوکس هستید ما یک دوره ی آموزشی کامل و کاربردی به نام لینوکس برای برنامه نویسان تولید کرده ایم، این آموزش بر پایه ی توزیع آرچ لینوکس است که از صفر شروع میشود ، نصب و راه اندازی آرچ را بصورت کامل آموزش میدهیم تا اینکه بتوانید تمامی ابزارهای لازم برای برنامه نویسی را روی آن اجرا کنید و از سیستم لذت ببرید. اگر تمایل داشتید میتوانید این دوره را از این لینک ببینید و استفاده کنید.
بسیار عالی ممنون از سایت خود آواسام
مطلب جالبی بود به نظر شما آرچ با کدوم دسکتاپ بهتره ؟
ضمن تشکر و قدردانی از زحمات شما عزیزان
لطفا بنده را راهنمایی بفرمایید که از کدام توزیع لینوکس استفاده کنم که بهترین گزینه باشد هم زیبا هم کاربرپسند هم سریع و سبک و هم پایدار و ایراد و باگ و کرش کمتر ؟
و همچنین چطور میتوانم از طریق تلگرام و واتس اپ و اسکایپ و فیسبوک مسنجر با شما تبادل اطلاعات داشته باشم ؟
منتظر پاسختان هستم
با تشکر
سلام خیلی ممنون برای پیشنهاد بهترین لینوکس برای دسکتاپ ... خیلی به دردم خورد مرسی
با تشکر از توضیحات ارزشمند شما