ورود / ثبت نام سبد خرید 0
قسمت ۱۰ ، آخرین قسمت از سریال نقشه ی راه برنامه نویسی هست که در این جلسه بیشتر به جمع بندی مباحث مطرح شده در ۹ جلسه ی قبلی خواهیم پرداخت و البته بعضی از نکات و ایده های آموزشی نیز مطرح خواهد شد که حتما این جلسه را برای اتمام سریال نقشه ی راه برنامه نویسی تماشا کنید.
همانطور که میدانید سریال نقشه ی راه برنامه نویسی در ده قسمت حاضر شده است و در قسمت های قبلی به مباحث بسیار مهم و کلیدی درباره ی نقشه ی راه برنامه نویسی پرداختیم که بصورت خلاصه در زیر میتوانید سرفصل های قسمت های قبلی سریال نقشه ی راه برنامه نویسی را ببینید :
در موفقیت برنامه نویسان بزرگ در سطح جهانی مطمئنا یک دلیل عامل اصلی موفقیت آنها نیست و چندین دلیل دست به دست هم میدهند تا یک برنامه نویس فوق العاده بوجود بیاید اما بیایید چندین دلیل بسیار اصلی و بزرگ را بررسی کنیم که تقریبا در زندگی تمامی برنامه نویسان موفق بصورت مشترک وجود دارد.
در قسمت های قبلی سریال نقشه ی راه برنامه نویسی بارها درباره ی باورهای برنامه نویسان بزرگ و علت موفقیت آنها صحبت کردیم همانطور که در قسمت های قبلی دیدید یکی از دلایل موفقیت لینوس توروالدز که در کتاب فقط برای تفریح به آن اشاره کرده است تمرین بالا بوده بطوریکه روزانه یک برنامه ی جدید کامپیوتری مینوشت و سپس آنرا پاک میکرد تا تسلط کافی و کاملی برای برنامه نویسی کامپیوتر پیدا کند.
یکی دیگر از دلایل موفقیت برنامه نویسان بزرگ که تقریبا در زندگی انها مشترک هست تمرکز شدید روی یک مسئله ی واحد است. بسیاری از برنامه نویسان در شروع برنامه نویسی فقط شاخه به شاخه میشوند یعنی همان ذهن میمونی که استیو جابز به آن اشاره کرده بود از این شاخه به آن شاخه میپرند و روی یک مسئله ی خاص نمیتوانند تمرکز کنند که اگر روی یک حوزه یا زبان برنامه نویسی خاص تمرکز نشود هرگز شما آن تخصص و توانایی های لازم برای یک برنامه نویس خوب بودن را کسب نمیکنید.
پس تمرکز بعنوان دومین عامل موفقیت در برنامه نویسی است و از انجایی که برنامه نویسی به حوصله و تمرکز بالایی نیاز دارد بهتر است ابتدا این دو مورد را در خود پرورش دهید و سعی کنید در هنگام آموزش دیدن یا هنگام نوشتن یک تمرین برنامه نویسی هرگز تمرکز خود را بهم نزنید و تمرکز خوبی داشته باشید در این صورت تفاوت شما با دیگر برنامه نویسان فاحش خواهد بود.
یکی از باورهای اشتباه برنامه نویسان مخصوصا در شروع این است که نباید از کد دیگران کپی کنید یا کپی کردن کار مسخره ای هست و .... در حالیکه برنامه نویس موفق کسی است که توانایی خوبی در کپی کردن کدهای دیگران داشته باشد.
یکی از عامل های اصلی بوجود آمدن دنیای متن باز (opensource) و گیت این بود که هر برنامه نویس سعی داشت اول از همه از کدهای دیگر برنامه نویس سر دربیاورد و دومین علت هم کپی و استفاده از کدهای برنامه نویسان دیگر بود.
اگر بحث کپی از کدهای دیگران یا استفاده از کدهای دیگران را کنار بگذاریم امروزه شاهد سیستم عامل های بزرگی مثل لینوکس نخواهیم بود چون عملا لینوکس کپی از کد هزاران برنامه نویس است که در کنار هم جمع آوری شده و در نهایت لینوکس ساخته شده است.
شما باید توانایی خوبی برای خواندن کدهای برنامه نویسی دیگران و همچنین استفاده از انها را پیدا کنید که برای این بهتر است ابتدا در انجمن های برنامه نویسی مثل stackoverflow فعالیت داشته باشید و سعی کنید از کدهای دیگران استفاده کنید و همچنین اگر توانایی این را دارید در کدنویسی به دیگران کمک بکنید این کار به رشد سریع شما بعنوان یک برنامه نویس کمک فراوانی میکند
دومین مکان گیتهاب و گیت لب و گیت سرور های مشابه هست که خدمات نگهداری پروژه های گیت را به شما میدهد که البته معروفترین آنها github.com و gitlab.com هست که در این سایت ها مخازن فراوانی از نمونه کدهای اماده ی دیگر برنامه نویسان در همه ی حوزه های برنامه نویسی را میتوانید پیدا کنید و از انها استفاده کنید
بسیاری از کتابخانه ها ، فریمورک ، اپلیکیشن ها و ابزارهای مختلف که بصورت متن باز هستند بصورت متن باز در این سایت ها قرار گرفته اند و شما میتوانید دسترسی به سورس کد آنها نیز داشته باشید وتغییراتی روی آنها انجام دهید.
ویدیو زیر قسمت دهم سریال نقشه ی راه برنامه نویسی است :
مقالات دیگر مرتبط با این مقاله ی آموزشی :
دوره های آموزشی مرتبط با این مقاله :
این سریال نقشه ی راه برنامه نویسی فوق العاده بود من تمام قسمت هاشو گرفتم و ذخیره کردم و دوست دارم بازم ببینمش مرسی از استاد نیکزاد که این همه زحمت کشیدن