برنامه نویسی اندروید برای کودکان ( راهنمای کامل )
برنامه نویسی موبایل میتونه یکی از حوزه های برنامه نویسی بسیار عالی برای کودکان باشه تا اونها را ترغیب بکنه به سمت برنامه نویسی برن دلیلش هم اینه که کودکان روزانه از اپلیکیشن های زیادی روی گوشی موبایلشون یا تبلتشون استفاده میکنند. برای مثال اگر کودک شما موسیقی گوش میده ، فیلم طنز میبینه یا یه تاکسی آنلاین برای شما با اسنپ میگیره همه ی این کارها رو با استفاده از اپلیکیشن های نصب شده روی گوشی یا تبلت خودش انجام میده.
اپلیکیشن های موبایل بخش اعظمی از زندگی مردم جهان را در برمیگیره و از این تعداد افرادی هم هستند که به اپلیکیشن های فان و سرگرمی علاقه دارند و کودک میتونه برای این دسته اپ تولید بکنه البته برنامه نویسانی هم هستند که سن کمی دارند و در این حوزه تونستن موفق بشن و از ساختن اپلیکیشن ها و منتشر کردن آنها پولدار هم شده اند.
ما در دوره ی آموزش کامل برنامه نویسی اندروید زبان جاوا را یاد میدیم و کودک ها میتونند از این دوره شروع کنند ولی باید زحمت بیشتری نسبت به افرادی که سن بالاتری دارند بکشند و این طبیعی هست چون بسیاری از مفاهیم رو هنوز بلد نیستن ولی اشکالی نداره این دوره مرحله به مرحله است و اونها را تا تسلط کامل راهنمایی میکنه.
ولی برای شروع و یادگیری برنامه نویسی توسط کودکان ، آنها نیاز به یک دستگاهی دارند تا بتونه اندروید را اجرا بکنه تا نتیجه ی کارشون را در همان لحظه ببینند. یک دستگاه مثل موبایل اندرویدی یا تبلت اندرویدی یا تلویزیون اندرویدی کافی هست تا اونا نتیجه ی برنامه نویسی اندروید که انجام داده اند را ببینند و لذت ببرند. دیدن نتیجه ی کدنویسی ها بصورت آنی برای کودکان بسیار لذت بخش و سرگرم کننده خواهد بود.
اپلیکیشن موبایل چیست ؟ چرا برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل مهم است ؟
اپلیکیشن ها درست همان نرم افزارهای کامپیوتری هستند با این تفاوت که بجای نصب روی کامپیوتر باید روی دستگاه اندرویدی مثل گوشی موبایل نصب شوند. ما میتونیم همان برنامه ها یا نرم افزارهای کامپیوتری را با اندروید سازگار کنیم یا مشابه آنرا از نو برای اندروید بنویسیم. اپ های موبایل هدف های متفاوتی دارند بعضی ها کاربردی هستند بعضی ها خیلی خاص و بعضی ها برای سرگرمی...
از آنجایی که گوشی های موبایل عنصر جدا ناپذیری از زندگی انسان ها شده است یادگیری برنامه نویسی اندروید برای کودکان نیز جزو ضروریات است که به رشد ذهنی و خلاقیت کودک کمک میکند همچنین آینده ی او را میسازد.
آشنایی با سیستم عامل اندروید
همانطور که کامپیوترها سیستمی به اسم ویندوز یا مک یا لینوکس روی خود را دارند گوشی ها هم سیستم عاملی به نام اندروید دارند تا کاربران بتوانند از امکانات آن استفاده کنند. سیستم عامل ها به کاربران اجازه میدهند تا از امکانات سخت افزاری و نرم افزاری موبایل یا تبلت و ... استفاده بکنند.
اندروید برای اولین بار در سال ۲۰۰۳ ساخته شد که در سال ۲۰۰۵ توسط شرکت گوگل خریداری شد و اولین دستگاه دارای اندروید در سال ۲۰۰۸ منتشر شد.
برای شروع برنامه نویسی اندروید کودکان ، باید ابتدا زبان جاوا ( JAVA ) را یاد بگیرند ، کدهای جاوا در نهایت بصورت فایل هایی با فرمت APK تولید میشود که روی گوشی های اندرویدی نصب میشود. در کلاس های آموزشی آنلاین که در بالا معرفی کردیم از زبان جاوا برای تدریس استفاده شده است و دانش پذیران جاوا را بصورت کامل یاد میگیرند تا با آن اپلیکیشن های اندرویدی را بسازند.
سپس کودکان برای یادگیری برنامه نویسی اندروید باید یک نرم افزار رایگان به نام Android Studio را روی کامپیوتر یا لپتاپ خود نصب بکنند که درون این برنامه ی نصب شده یک امولاتور وجود دارد که یک اندروید مجازی را در کامپیوتر بالا می آورد تا کودکان بتوانند اپلیکیشن ها را روی آنها نصب و تست کنند.
اندروید استودیو بسیار راحت است و برنامه نویسان میتوانند در حین برنامه نویسی نتیجه را درهمان لحظه روی امولاتور ببینند و سرعت کار را بیشتر میبرد.
چه چیزی اندروید را خاص کرده است ؟
اندروید یک سیستم عامل متن باز است به عبارتی دیگر سورس کد این سیستم عامل بصورت آزاد و باز در اختیار عموم مردم است. تعداد میلیارد ها دستگاه اندرویدی و میلیون ها اپلیکیشن برای اندروید در سرتاسر جهان وجود دارد و هم اکنون اندروید محبوب ترین سیستم عامل در جهان است. از دستگاه های موبایل بگیر تا تلویزیون ها و کنسولهای بازی با اندروید اجرا میشوند.
یک اپلیکیشن اندرویدی چطور توسط یک کودک ساخته شود؟
قبل از اینکه برنامه نویسی اندروید بصورت تخصصی توسط کودکان شروع شود باید در نظر داشته باشند ، برنامه نویسی اندروید در حقیقت دو بخش عمده است یکی بخش فرانت اند یا ظاهر اپلیکیشن های اندرویدی و دیگری بک اند یا کدهای پشت صحنه ی اپلیکیشن های اندرویدی.
اندروید استودیو نرم افزاری که کودکان باید یاد بگیرند.
برنامه ی Android Studio یک محیط بسیار عالی برای برنامه نویسی اندروید است که کاملا رایگان است و روی هر سیستمی میتوانید نصب کنید.
طراحی Layout یا ظاهر اپلیکیشن های اندرویدی
یکی از مهم ترین بخش های تولید اپلیکیشن های اندرویدی ساختن ظاهر گرافیکی یا لیوت اپ میباشد که کاربر استفاده کننده همیشه با آن در ارتباط است. محیط اندروید استودیو سه بخش برای طراحی رابط کاربرای یا همان لیوت اپلیکیشن ها دارد یکی ظاهر ویژوال و طبیعی که در نهایت نمایش داده میشود یک نوع ویرایش براساس blueprint که محل قرارگیری عناصر روی صفحه و تنظیمات آنها را برای برنامه نویس ساده تر میکند و یک بخش هم کدنویسی های همه این ها میباشد که با XML انجام میگیرد.
امولاتور چیست ؟
کودکان چطور برنامه نویسی اندروید را یاد بگیرند ؟
از آنجایی که فرآیند برنامه نویسی برای افراد با سن بالا زیاد پیچیده نیست ولی ممکن است برای کودکان پیچیده باشد ولی کودکان یک مزیتی نسبت به بزرگ سال ها دارند شور و اشتیاق زیاد هست که به همین خاطر حوصله ی زیادی برای یادگیری نیز دارند.
داشتن یک دوره ی آموزشی ویدیویی برنامه نویسی اندروید خیلی مهم است و کودکان باید به همراه یک راهنما در ویدیو آموزشی تمرینات را انجام دهند تا به مباحث برنامه نویسی تسلط پیدا کنند. پس قبل از هر چیزی به دنبال یک دوره ی آموزشی برنامه نویسی خوب باشید و آنرا برای کودک خود تهیه کنید.
زبان برنامه نویسی JAVA میتواند یک نقطه ی شروع قوی برای کودکان باشد و از آنجایی که این زبان گسترده و قوی نیز هست درآینده حتما به درد آنها میخورد و میتوانند با این زبان انواع برنامه ها و بازی ها را خلق کنند.
مارکوس پرسون فردی بود که زبان برنامه نویسی جاوا را بدون رفتن به دبیرستان یا دانشگاه آموخت و بصورت تمرینی با این زبان بازی های ساده ای درست میکرد ، همین پرورش ذهنی از زمان های نوجوانی باعث شد یک ذهن پخته ای داشته باشد تا بتواند در جوانی خود پرفروش ترین بازی جهان را با زبان جاوا بسازد و بعنوان بزرگترین برنامه نویسان بازی در جهان شناخته شود. این بازی را مایکروسافت با قیمت ۲ بیلیون دلار از این برنامه نویس خرید و این فرد تبدیل به میلیاردرهای جهانی شد.
در نهایت ، بعد از برنامه نویسی جاوا و طراحی گرافیکی با xml اپلیکیشن تولید میشود و بصورت یک فایل APK قابل نصب روی دستگاه است که میتوانید با انتقال آن به روی گوشی یا تبلت آنرا نصب و استفاده کنید و در صورت اینکه اپلیکیشن شما پیشرفت کرد و آماده ی انتشار بود میتوانید یک اکانت در مارکت های اندرویدی مثل کافه بازار یا مایکت بسازید و اپ خود را منتشر کنید.
ساختن بازی برای کودکان خیلی هیجان انگیز است. اکثر بازیسازان در جهان به سمت ساخت بازی برای گوشی های هوشمند حرکت میکنند چون مخاطبین زیادی دارد.
اگر شما کودک یا نوجوان هستید که این مقاله را مطالعه میکنید ، به شما تبریک میگوییم که به حوزه ی برنامه نویسی علاقه مند شده اید. اگر متعهدانه و با نظم برنامه نویسی اندروید را یاد بگیرید مطمئن باشید سالهای بعدی آینده ای درخشان و پر از افتخار در انتظار شماست.اگر شما پدر یا مادر هستید و دوست دارید آینده ای خوب برای فرزند خود رقم بزنید و اگر فرزند شما به برنامه نویسی علاقه دارد شک نکنید به بهترین حوزه علاقه پیدا کرده است دنیا به سمت فناوری در حرکت است تعداد برنامه نویسان روز به روز در حال افزایش است و همچنین نیاز بازار کار نیز دو سه برابر رشد برنامه نویسان است و همیشه جای خالی برنامه نویسان در جامعه ها حس میشود.کودکانی که برنامه نویسی یاد میگیرند ذهن قویتر و فعال تری دارند و در آینده اگر در زمینه ی برنامه نویسی فعالیت کنند موفقیت های خیلی بیشتری نسبت به بقیه پیدا میکنند چون زمینه ی اصلی و مبنا را در ذهن خود از قبل پررورش داده اند.
مقالات دیگر مرتبط با این مقاله ی آموزشی :
آموزش ساخت وب سرویس مبتنی بر Rest با PHP و MySQL برای استفاده در موبایل آماده سازی محیط برنامه نویسی اندروید در لینوکس 5 دلیل برای یادگیری برنامه نویسی اندروید مسئولیت ها و مهارت های مورد نیاز برای برنامه نویس اندروید دوره ی آموزش برنامه نویسی اندروید آپدیت شد
سلام ممنون ازتوضیحاتتون، شما کدام زبان برنامه نویسی کودکان رو پیشنهاد می کنید؟
عالی بود .این سوال تو ذهنم بود که برای فرزندم که کلاس هشتم هست چه دوره ای مناسبه.که تو این پست جوابشو گرفتم
سلام . ممنون . برای کلاس هشتم همه ی حوزه های برنامه نویسی مناسب هست مشکلی نخواهند داشت ولی از دوره ی دوازده قدم ما شروع کنند اونجا دوره های بعدی رو خودشون متوجه خواهند شد.