بروزرسانی سال ۲۰۲۲ :
محیط توسعه ی atom برای همیشه منسوخ شد و دیگر بروزرسانی نخواهد شد.در وب سایت رسمی atom این خبر درج شده است و برنامه نویسان بهتر است دیگر از محیط برنامه نویسی اتم ( atom ) استفاده نکنند زیرا پلاگین های آن یا خود محیط دچار مشکل میشود و باگ های فراوانی بخاطر عدم اپدیت بوجود آمده است. پیشنهاد میشود از محیط ویژوال استودیو کد ( vscode ) بجای atom استفاده شود.
در این مقاله قصد داریم سه ویرایشگر کد ، که توسعه دهندگان از انها استفاده میکنند را مورد بررسی قرار دهیم .
من طی سالهای گذشته از محیط های توسعه برای وب استفاده کرده ام با زبان های مختلفی مثل زبان پی اچ پی ، زبان پایتون ، جاوااسکریپت و فریمورک های مختلف کار کردم ولی در طی این سالها که من بطور مداوم از محیط هایی مثل sublime ، vscode ، phpstorme و atom بهره میگرفتم متوجه قدرت atom نسبت به همه ی دیگر موارد شدم که اینجا دلایلش را خواهم نوشت .
مقایسه ی محیط های برنامه نویسی vscode , atom و sublime
ابزاری برای توسعه ی remote ftp :
مشکل اولی که من با محیط vscode مایکروسافت داشتم نبود ابزار یا پکیج خوب برای کارهای remote ftp بود ، شما فرض کنید توسعه ی یک وب سایت را در کامپیوترتان انجام دهید و بخواهید تمام تغییرات بصورت آنی ( هنگام ذخیره کردن فایل ) در سرور sync شود و به در همان لحظه سمت سرور اعمال شوند .
شما برای این کار نیاز به یک ابزار ftp دارید تا ارتباط شما را بصورت منظم با سرور برقرار کند . با وجود چند پکیج در این زمینه برای vscode هنوز یک ابزار خوبی برای کارهای ریموت وجود ندارد و عملا در این زمینه شما به مشکل میخورید ولی این مشکل در محیط atom با پکیج remote-ftp کاملا حل شده است .
پکیج remote-ftp محیط atom این اجازه را به شما می دهد که به اکانت ftp خود وصل شوید و فایل ها را کاملا به کامپیوتر شخصی دانلود کنید و همچنین عمل اپلود را انجام دهید و همچنین یکی دیگر از مزایای این پکیج این است که شما میتوانید یک پوشه ی بک آپ در کامپیوتر شخصیتان داشته باشید که تمام تغییرات روی فایل های سرور برای شما ذخیره سازی میشود بدون انکه چیز اضافه ای اپلود و دانلود شود .
پس در این یک مورد مطمئنا atom بر vscode پیروز است
مقایسه ی vscode , atom و sublime از نظر استفاده از منابع کامپیوتر
مشکل بعدی که شخصا با vscode مشکل داشتم استفاده ی زیاد از منابع کامپیوتر بود که این مشکل را باقی محیط ها بجز atom نیز دارند . وقتی شما حدودا پنج فایل متنی شامل کدهای php که حدود پنجاه خط کد درون آنها هست را باز کنید ، محیط vscode در حدود 1500 کیلوبایت از رم شما را اشغال میکند در حالیکه همین مقدار برای atom عددی در حدود 500 الی 700 کیلوبایت است .
شاید در دید اول این مشکل بزرگی محسوب نشود ولی برای من که کامپیوتری با رم 8 گیگ دارم و باقی قسمت های رم من با برنامه های در حال اجرا اشغال شده است واقعا 1500 کیلوبایت رم برای یک محیط توسعه ی ساده زیاد است در حالیکه همان کار ها و همان امکانات در محیط atom با رم 500 الی 700 کیلوبایت برای شما فراهم است .
دیگر محیط های توسعه مثل sublime هم از این قاعده مستثنی نیستند و مقدار مصرف رم sublime نیز حدود 1500 کیلوبایت است و این عدد برای محیط phpstorm به دلیل سنگینی محیط مطمئنا عدد بالایی خواهد بود .
مقایسه ی vscode , atom و sublime از نظر پشتیبانی از زبان فارسی
در محیط sublime هیچ پشتیبانی برای زبان فارسی وجود ندارد و اگر شما عبارتهایی را فارسی تایپ کنید بصورت برعکس و جدا جدا قرار میگیرد و عملا نوشتن یک عبارت فارسی در توسعه ی وب با sublime ممکن نیست . البته یک پکیج برای پشتیبانی از زبان عربی برای sublime ساخته شده است و میتوانید برای کپی و پیست کردن عبارت های فارسی به sublime استفاده کنید ولی باز هم پشتیبانی خوبی از فارسی ندارد .
محیط atom مشکلی با زبان فارسی ندارد و در بین عبارت های انگلیسی میتوانید عبارت های فارسی هم بکار بگیرید
دیگر محیط های توسعه مثل phpstorm هم ظاهرا مشکلی با زبان فارسی ندارند .
مقایسه ی vscode , atom و sublime از نظر رایگان و غیر رایگان بود
atom و vscode کاملا رایگان هستند . ولی محیط های phpstorm و sublime غیررایگان هستند و برای استفاده از آنها باید این محیط ها را خریداری کنید .
مطمئنا برای یک برنامه نویس ایرانی مشکل است که یک نرم افزار بین المللی را خرید کند و در اکثر مواقع مجبور است انها را کرک کند .
به نظر شما استفاده از یک محیط که کاملا رایگان است بهتر است یا یک محیط که بعدا کرک شده و غیرقانونی است ؟ ممکن است همین کرک باعث شود کل پروژه ی شما از بین برود !
atom توسط گیتهاب گسترش داده شده است که از ابتدا بر مبنای اصول منبع باز و رایگان کار کرده است ولی vscode توسط مایکروسافت که یک شرکت تجاری بود ساخته شده است
نکته ی مهم : موارد و معایب که برای محیط vs code در بالا ذکر شده است برای سالهای پیش بوده است اکنون با انتشار افزونه های فراوان و آپدیت های زیاد محیط توسعه ی ویژوال استودیو کد یا vscode یک محیط ایده آل برای برنامه نویسان میباشدو به راحتی میتوانید از آن استفاده کنید.
مقالات دیگر مرتبط با این مقاله ی آموزشی :
چطور برنامه نویسی را شروع کنیم ؟ ( راهنمای کامل ) آیا گروه های برنامه نویسی مفید است ؟ 10 زبان برنامه نویسی برای یادگیری در سال 2019 10 نکته کلیدی برای یادگیری برنامه نویسی Sass چیست و با CSS چه ارتباطی دارددوره های آموزشی مرتبط با این مقاله :
سلام بهترینش visual studio code هست که هم سرعت خوبی داره و هم امکانات عالی حتما ازش استفاده کنید
ممنونم بابت مقاله کاربردیتون , من لبتابم قدیمی هست و تا قبل از این از وی اس کد استفاده میکردم و فکر میکردم انتخاب خوبیه اما جالب بود که اتم رم کمتری اشغال میکنه در کنار امکانات بالاش , امیدوارم اتم تایم تو لایو هم داشته باشه
ممنونم بابت مقاله کاربردیتون , من لبتابم قدیمی هست و تا قبل از این از وی اس کد استفاده میکردم و فکر میکردم انتخاب خوبیه اما جالب بود که اتم رم کمتری اشغال میکنه در کنار امکانات بالاش , امیدوارم اتم تایم تو لایو هم داشته باشه